Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

TERRA NOVA YOGA

     Peuter-, Kleuter en Kinderyoga

Over mij

Hallo! Mijn naam is Francis Leeuwesteijn, en ik ben een sinds september 2014 gecertificeerd yogajuf voor peuters en kleuters. Ik doe zelf al jaren aan yoga, en werk iedere week met kinderen uit verschillende leeftijdgroepen. Daarnaast studeer ik Psychologie, waarbij ik ook de nadruk leg op de pedagogische aspecten. In begin 2015 heb ik Terra Nova Yoga opgestart, om mijn liefde voor yoga te combineren met mijn liefde voor het werken met (jonge) kinderen.

Ik heb in 2015 veel ervaringen mogen opdoen in het geven van lessen aan peuters en kleuters op kinderdagverblijven in Papendrecht. Daardoor heb ik mijn vaardigheden verder kunnen ontwikkelen, en mijn lessen meer diepgang kunnen geven. Sinds eind 2015 biedt ik lessen aan, in groepsverband, in de yogastudio in Papendrecht. In de studio is geen afleiding, en het is daardoor de optimale omgeving voor het beoefenen van yoga. 

Daarnaast ben ik sinds 2016 me ook gaan verdiepen in het geven van individuele lessen, en lessen die het kind met de ouder samen kan volgen. Het is mijn droom om de theoretische kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan, te combineren met mijn praktische ervaringen in de yoga. Ik ben ervan overtuigd dat yoga op een therapeutische manier kan bijdragen aan het verminderen van onrust en angst bij kinderen van alle leeftijden.  

Mijn methode

Ik krijg vaak vragen van ouders: Yoga is toch heel lang stilstaan? En hele moeilijke houdingen? En heel stil liggen? Hoe is het dan aangepast aan de kinderen? Is het niet saai? ... Toen ik voor het eerst hoorde over de opleiding tot Peuter- Kleuteryoga docente, dacht ik er precies hetzelfde over.

Yoga voor kinderen is continu een balans vinden tussen actieve momenten en rustmomenten, tussen aandacht en afleiding, tussen structuur en de creativiteit van het kind de ruimte geven. Er is een aantal boeken geschreven over yoga voor kinderen, en mindfulness voor kinderen. Hieruit haal ik (een deel van) mijn inspiratie voor de oefeningen die we in de les doen. Daarnaast gebruik ik mijn vaardigheden die ik sinds de opleiding heb ontwikkeld, en mijn natuurlijke band met kinderen.